Kontakt os
Tilbage

Farmaceutiske vandsystemer i teori og praksis

Alle beskæftiget med projektering, validering, drift og vedligeholdelse af farmaceutiske vand- og rendampsystemer får viden om kravspecifikationer, kriterier for valg af komponenter og leverandører, protokoller, vedligeholdelsesprogrammer og relevante myndigheders observationer. Der arbejdes med cases vedr. ombygning af eksisterende anlæg samt etablering af nye anlæg.

Målgruppe
Farmaceuter, ingeniører og andre der er beskæftiget med projektering, validering,
drift og vedligeholdelse af Purified Water og WFI samt rendampsystemer i farmaceutisk industri.

Mål
At give deltagerne en opdateret viden om design, opbygning, drift, problemløsning, kvalificering/validering og vedligeholdelse af farmaceutiske vand-/rendampsystemer. Der tages fortrinsvis udgangspunkt i en driftsmæssig tilgang til farmaceutiske vandsystemer, ud fra såvel en teoretisk som en praktisk indfaldsvinkel.

Indhold
Kurset henvender sig til medarbejdere i den farmaceutiske industri, som har brug for at tilegne sig ny viden om farmaceutiske vand/damp systemer, eller at blive opdateret m.h.t. projektering, validering, drift og vedligeholdelse af farmaceutiske vand/damp systemer.
På kurset vil der blive gennemgået eksempler på formulering af brugerkrav, IQ, OQ samt PQ, alle med udgangspunkt i design af et velfungerende farmaceutisk vand/rendampsystem.
Relevante myndigheders observationer præsenteres ud fra current trends ved inspektioner.

Kursusledelse
Senior konsulent Jørgen Clifford Jensen, J.C. Egnineering - Pharma Waters, og GMP Koordinator og Procesekspert Michael Vestermark, Novo Nordisk A/S.

Kursussekretær
Andreas Goldschadt, ag@pharmakon.dk, 4820 6263

Andre kursisters vurdering af dette kursus:
4,5
Relaterede kurser
Quality Risk Management

Quality Risk Management er både en forudsætning og et vigtigt værktøj til styring af lægemidlers sikkerhed og kvalitet. Du får indblik i krav og forventninger samt fordele ved at anvende risikostyring. Eksempler på risikovurderinger vil blive afprøvet i praksis gennem opgaver og gennemgang af relevante problemstillinger.

25. maj 2018
EU-GMP-regler - krav og fortolkninger, med afsluttende eksamen
Ansatte med begrænset GMP-erfaring beskæftiget med udvikling, fremstilling og kvalitetssikring af lægemidler får en bred viden om de GMP-krav til færdigvarer, som skal efterleves i EU. Gennem en afsluttende eksamen er der mulighed for at få dokumentation for opnået kompetence.
11. september 2018
Steril/aseptisk fremstilling – udfordringer og Best Practice

Du har solid erfaring med steril/aseptisk fremstilling, men hvad gør du, når uønskede situationer opstår, eller du konstaterer uhensigtsmæssig adfærd, partikler i produktet eller finder andre former for svigt i compliance? Det og meget mere belyser vi ud fra aktuelle cases, som vi relaterer til de relevante referencer i lovgivningen. Vi har primært fokus på klasse A, B og C.

12. november 2018
Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more