Kontakt os

Dimission 2009 - den nyuddannede farmakonoms tale

Den nyuddannede farmakonoms tale blev i 2009 holdt af Gönül Batak Cifci:

Jeg vil til at starte med byde alle velkommen til denne skønne dag som jeg selv samt mine medelever har set frem til i 3 år.

Mit navn er Gönül. Jeg er 25 år gammel og bor i Malmø. Jeg var elev på Kbh. Amagerbro apotek.

Grunden til at jeg valgte farmakonom uddannelsen, var at jeg ville gøre en forskel ved at hjælpe andre mennesker. Derudover interesserede jeg mig for lægemidler samt sundhed. Men det bedste af det hele var at jeg hele tiden ville kunne lære noget nyt og at ingen af mine arbejdsdage ville være ens. En ny dag ville betyde, en ny viden plus glæden af at kunne gøre en forskel for den enkelte.

Da jeg startede på uddannelsen, var al den nye viden så interesssant at jeg hver dag gik hjem og fortalte hvad jeg havde lært, og glædede mig til at komme på apoteket dagen efter.

Jeg glemmer aldrig min første ekspedition i skranken. Jeg var så nervøs at hele min krop rystede og jeg følte at mine ben ikke kunne bære mig. Det var en mærkelig følelse synes jeg selv, specielt da jeg førhen havde haft kundekontakt i 7 år hvor jeg ansat i et supermarked. Det indebar en helt anden kvalitet af service at ekspedere kunder på et apotek, her skulle man vejlede og informere den enkelte kunde efter dets behov, hvilket gjorde at man skulle have sin faglighed på plads.

I starten af min elevtid var jeg bange for at spørge kunderne om der var noget de var i tvivl om, hvilket skyldtes at min viden ikke var så høj. En dag fortalte jeg dette til min lærer. Her fik jeg at vide at hvis jeg ikke kunne spørge nu ville jeg for det første ikke lære noget og for det andet ville jeg senere have svært ved at spørge. I dag ved jeg, at som elev er det vigtigt at spørge selvom man ikke kan svare på spørgsmålet selv. Spørg løs, dette vil både gavne dig selv, ved at du vil lære af det og styrke din faglighed, samt gøre en forskel for den enkelte kunde du ekspederer.

Til tider kunne man have mange bolde i luften på en gang, dette gjorde det mere spændende, da det var en helt anden form for stress end hvad jeg tidligere havde været udsat for. Det var med til at gøre mig stærkere både på det faglige område men også på det personlige plan.
Jeg har altid haft mål i mit liv. At få denne uddannelse var blandt andet et af mine mål. Et andet mål jeg satte mig var, at jeg ville dele min viden med andre, hvilket jeg kommer til at opnå i min nye stilling som uddannelsesvejleder/coach, hvor jeg skal undervise og vejlede farmakonomelever. Senere har jeg tænkt mig at læse videre, hvor jeg vil tage den nye faglige videreuddannelse der hedder ”Klinisk farmaci og folkesundhed”. Dette mener jeg vil give mig en bedre og bredere viden indenfor mit fagområde, hvilket kan gavne den enkelte kunde jeg møder i skranken i form af en mere målrettet og bedre faglig rådgivning.

At gøre en forskel for den enkelte kunde giver mig en ubeskrivelig god følelse af at jeg har gjort noget godt og nyttigt for den enkelte kunde. Dette er drivkraften i min hverdag på apoteket. Kontakten med alle de forskellige mennesker jeg møder på en hverdag på apoteket er med til at styrke mig fagligt og personligt.

Jeg vil her til sidst sige tillykke til alle mine medelever og ønske dem alle held og lykke fremover, samt takke alle der har støttet mig gennem min elevtid.

 

 

Vi anvender cookies til at huske nogle af de valg, du foretager på hjemmesiden. Læs mere her learn more