Evidens for apotekspraksis

Hvad bidrager projektet med?

Løbende holder Pharmakon dig opdateret på tendenser og den nyeste forskning i apotekspraksis nationalt og internationalt.

I Evidens for apotekspraksis undersøger Pharmakon de nyeste tendenser inden for forskning i apotekspraksis og holder dig opdateret på, hvad der sker både internationalt og i Danmark. Vi formidler fx litteratursøgninger og -gennemgange og abstracts og temaer fra konferencer til dig, der arbejder på apotek. Vi undersøger og opdaterer dig også på forskning om eksisterende sundhedsydelser på apotekerne i Danmark.
Vi formidler det til dig i nyhedsartikler, videnskabelige artikler, rapporter og videoer.

Projektfakta
Status
Igangværende
Finansiering
Type
Projektleder
Startdato
1. jan. 0001
Vore samarbejdspartnere

Om samarbejdspartnere

Om Danmarks Apotekerforening: Danmarks Apotekerforening er apotekernes arbejdsgiver- og brancheorganisation. Foreningen varetager apotekernes faglige interesser.

Mere om projektet

Esbjerg og Aarhus Kommuner deltog fra november 2011 til maj 2012 i udviklingsprojektet med lokale apoteker. Apotekets rolle var i den forbindelse at tilbyde et rådgivningsforløb i sikker og effektiv medicinbrug til nydanskere i de to kommuner.

Udviklingsprojektet er nu afsluttet, og der er opnået gode resultater for målgruppen. Ydelsen er blevet tilpasset og skal leveres til 100 nydanskere i implementeringsprojektet. Dette sker i et samarbejde mellem jobcentre og apoteker i Esbjerg, Kolding og Odense Kommuner fra november 2012 til ultimo november 2013. Fokus i implementeringsprojektet er etablering af lokale samarbejdsmodeller mellem jobcenter og apotek omkring rådgivningsydelsen.

Apotekernes Uddannelsescenter, Pharmakon, har ansvaret for projektet, der gennemføres i samarbejde med jobcentre i Esbjerg, Kolding og Odense Kommuner, Esbjerg Jerne Apotek, Esbjerg Krone Apotek, Kolding Løve Apotek, Odense Bolbro Apotek samt forskere fra Pharmakon, Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

Det overordnede ansvar ligger hos udviklingschef, PhD (pharm) Charlotte Rossing, Pharmakon.

Har du spørgsmål til projektet?
rikke_noergaard_hansen
Rikke Nørgaard Hansen
Afdelingsleder, Cand.pharm.
+45 48 20 63 79
Rikke har bl.a. ansvar for, at opgaver og projekter inden for forskning og udvikling af apotekspraksis med fokus på apotekets drifts- og sundhedsfaglige udvikling gennemføres.