Grundlæggende GMP

Forstå GMP-kravene og brug dem i din hverdag

Du får et overblik over de europæiske GMP-regler for lægemidler og lærer, hvordan reglerne er bygget op, så du kan efterleve dem i praksis. Vi går i dybden med de basale GMP-krav til personale, lokaler og udstyr samt dokumentation. Efter kurset forstår du, hvad det vil sige at arbejde efter GMP-reglerne og har fået et indblik i det mindset, det kræver at fremstille sikre lægemidler.

På to dage får du et grundlæggende kendskab til de gældende EU-GMP-regler (EudraLex vol. 4), og du lærer, hvordan virksomheder arbejder med reglerne i praksis. På den måde er du klar til det daglige arbejde i virksomheden og til at deltage i den praktiske problemløsning.

Du kommer til at arbejde både teoretisk og praktisk med emner som kvalitet, risikovurdering og personalets adfærd. Du får viden om, hvad der kræves af lokaler og udstyr for at sikre kvaliteten af lægemidler, og du skal selv gennemgå et lokale og give forslag til forbedringer. Du får også styr på forventningerne til dokumentation, for når det ikke er skrevet ned, er det ikke sket. Du introduceres for GMP-reglerne gennem oplæg, så du har et fundament til at forstå GMP-kravene.

Der arbejdes med cases undervejs, så du har mulighed for at diskutere, hvordan kravene skal tolkes i praksis. Det er ved at udveksle erfaringer med de andre deltagere, at du også får en bredere forståelse for, hvordan mindsettet hos personalet sikrer efterlevelse af GMP. På den måde får du både et teoretisk og praktisk grundlag til at forstå og efterleve GMP-kravene.

 

Dagene er en blanding af oplæg og opgaver. Forskellige GMP-problemstillinger diskuteres med udgangspunkt i videoer, cases og selvoplevede situationer.

English abstract
Kursusfakta
Niveau
Grundlæggende
Format
2 dage
Vurdering
4,8 ud af 5
Pris i år
11.200 kr. ekskl. moms, overnatning inkluderet
Tilmeld dig her
Hillerød
9. feb.
10. feb.
2021
Hillerød
27. maj
28. maj
2021
Hillerød
15. nov.
16. nov.
2021

Dine fordele ved at vælge dette kursus

Dit udbytte

 • Du kender GMP-reglerne og kan efterleve dem i dit arbejde
 • Du medvirker til kvalitetssikring i din virksomhed
 • Du ved, hvordan personalets mindset og dokumentation er med til at sikre lægemidlers kvalitet

Din virksomheds udbytte

 • I kan dokumentere, at din medarbejder har en grundlæggende forståelse for GMP
 • Din medarbejder bidrager, når I taler GMP-krav
 • Din medarbejder er med til at sikre efterlevelse af GMP
01_nem-tilmeld
Nem tilmelding
02_social-samvaer
SOCIALT SAMVÆR I LÆKRE LOUNGEOMRÅDER
03_underviser-paedegog-komp
UNDERVISER MED PÆDAGOGISKE KOMPETENCER
Fed undervisning! Det er en god blanding af hands on, gruppearbejde og undervisning. Forplejning og overnatning var i topklasse! Jeg glæder mig til at deltage i flere kurser :)
Evaluering af kurset 2019
Det er super godt at undervisningen bliver suppleret med små quizzer, opgaver og lege undervejs til at underbygge læringen og sikre forståelse.
Evaluering af kurset 2019
Underviserne er super gode til det de laver. De er meget entusiastiske, hvilket gør det interessant at lytte til. Indholdet i kurset var rigtig godt.
Evaluering af kurset 2020

Målgruppe

Er du ny i GMP?

Dette kursus til dig med et begrænset kendskab til GMP, som vil have et overblik over GMP-reglerne, og hvordan reglerne kan efterleves i praksis. Kurset er også for dig, som allerede arbejder med GMP og ønsker at forstå baggrunden for dit arbejde ved at kende GMP-reglerne.

Kursusagenda

Kurset er et to-dages kursus med overnatning 

Dag 1: 9.30 – 21.00

 • GMP-reglerne, herunder GMP-mindset, lovgrundlag og GMP-begreber
 • Lokaler, udstyr og produktion, herunder indretning og design, inspektion af lokaler , rengøring og vedligehold
 • Risikovurdering

Dag 2: 9.00 – 16.00

 • Dokumentation
 • Personale, herunder krav til personale, adfærd og hygiejne

Dagene er en blanding af oplæg og opgaver. Forskellige GMP-problemstillinger diskuteres med udgangspunkt i videoer, cases og selvoplevede situationer.

Kursusansvarlig
Connie Klit
Connie Klit
Uddannelseskonsulent, Procesteknolog
+45 48 20 61 73
Tilmeld dig her
Hillerød
9. feb.
10. feb.
2021
Hillerød
27. maj
28. maj
2021
Hillerød
15. nov.
16. nov.
2021