GMP-kurser holder dig opdateret

Kurser til alle dine GMP-udfordringer

Oversigt over vores GMP-kurser

Vi har mange forskellige GMP-kurser, og vi har her forsøgt at gruppere nogle af dem, så du forhåbentlig hurtigt kan finde det rette kursus. 

GMP-lovgivning

GMP-lovgivning definerer de rammer, du arbejder indenfor. På vores kurser lærer du, hvordan du skal forstå kravene, hvordan eventuelle afvigelser eller ændringer skal håndteres og hvordan risikostyring kan bruges til at vurdere de enkelte trin og procedurer i arbejdsgangene. Det gør, at du fremover både kan overholde reglerne og forstår at vurdere dem i den rette sammenhæng og tilrettelægge procedurerne korrekt.

adobestock_180591348_gmp_lovgivning

Uanset, hvor i produktionen du arbejder, skal du følge GMP-lovgivningen, så lægemidlet har den størst mulige kvalitet, når patienterne modtager det. Jo bedre du og dine kolleger forstår arbejdet og fastholder jeres viden på området, jo bedre er I til at forbedre procedurerne og forebygge fejl ved at styrke og udvikle arbejdsgangene.

Læs mere om GMP her.

adobestock_64012375_gmp_produktion

Om kurser på Pharmakon

Pharmakon holder omkring 200 kurser om fremstilling af lægemidler årligt. Det gør, at du kan finde det helt rette kursus hos os. Samtidig profiterer du af vores brede erfaring og vores mange samarbejdspartnere med specialisterfaring om emnet.

Alle vores undervisere har faglige baggrund og har været på efteruddannelse i at undervise og tilrettelægge undervisningsforløb. Udover vores egne faste undervisere trækker vi på eksterne undervisere med solid erfaring med det specifikke emne og har et tæt samarbejde med Lægemiddelstyrelsen. Det er din garanti for, at vi altid planlægger den rette undervisning til netop dit kursus.

På vores GMP-kurser gennemgår vi blandt andet:

  • Hvordan skal GMP-reglerne forstås, og hvad betyder det i praksis?
  • Hvordan kan du optimere og kvalitetssikre dine procedurer yderligere?
  • Hvilke signaler og trends skal du være ekstra opmærksom på?
  • Hvad skal du tage højde for i fremtiden?

Herudover har vi ofte fokus på, hvordan du kan optimere dit arbejde med risikostyring for at opnå det rette niveau, samt hvad afvigelseshåndtering, ændringskontrol og CAPA helt præcist betyder i praksis. På flere af kurserne berører vi også GDP.

Se alle vores GMP-kurser her

Har du brug for en introduktion til GMP, eller har du ikke mulighed for at deltage i et kursus, er GMP e-kursus noget for dig. Læs mere her

Grundige årsagsanalyser (root cause) styrker GMP

Fejl kan opstå under fremstillingen, både som større og omfattende hændelser, og når en enkelt procedure fraviges. Derfor gennemgår vi grundigt de mulige årsager og lærer dig at forudse, hvor lignende fejl kan opstå, så du kan forebygge og undgå fejl. Med andre ord så ser vi kritisk på, om fejlen skyldes procedure, proces eller system. Når vi kender årsagen, kan vi korrigere fejlen og forebygge, at lignende fejl opstår. Du lærer, hvordan du systematisk kan spotte potentielle fejl og sikre, at de ikke opstår.

På vores kurser lærer du blandt andet, hvordan situationer løses mere sikkert, og mange af de teknikker og værktøjer du lærer på et kursus, kan du også bruge til andre områder. Derfor løfter du kvaliteten af hele dit arbejde med et GMP-kursus, fordi din viden kan genbruges i mange sammenhænge.

Målgruppen for vores GMP-kurser

De fleste GMP-kursister arbejder allerede i life science-industrien og er uddannet til og trænet i branchen. Din uddannelsesmæssige baggrund er derfor mindre vigtig i forhold til at vælge det rigtige kursus. Deltagerne på Pharmakons GMP-kurser er typisk farmaceut, kemiker, biolog, ingeniør farmakonom, procesteknolog, bioanalytiker, mejerist og håndværker, men vi ser også kursister med andre uddannelser bag sig. Da markedet og lovgivningen udvikler sig løbende, er det uanset din baggrund vigtigt, at du følger med i cGMP og efteruddanner dig.

Måske kommer du fra en anden branche og har brug for nye kompetencer, så du er klar til det meget standardiserede arbejde i life science industrien. Er du ledig, naturfaglig akademiker, og vil du gerne opkvalificeres til at arbejde i life science industrien, har vi en helt særlig GMP-uddannelse for ledige til dig. Uddannelsen er på flere af de regionale positivlister, så du kan få den dækket af dit jobcenter, fordi vi kan dokumentere, at fire ud af fem af vores tidligere kursister efterfølgende har fået jobs umiddelbart efter endt uddannelse. 

Hvis du har spørgsmål til kurser, så kontakt
Kursuskoordinator Andreas Goldschadt
Andreas Goldschadt
Kursuskoordinator
+45 48 20 62 63
elizabeth_ruelykke_kristensen
Elizabeth Ruelykke
Kursuskoordinator
+45 48 20 62 64