Bliv opdateret på GDP

Når du arbejder med GDP, Good Distribution Practice eller god distributionspraksis, skal du have styr på alle forhold omkring transport og lagerhold af lægemidler, herunder personale, dokumentation, lokaler, udstyr og transport. Og du skal altid kunne redegøre for, at I følger GDP-reglerne, og at I også følger med, når reglerne og GDP-vejledningerne justeres.

Muligheden for et lukket kursus

Hvis du og dine kolleger foretrækker det, kan I også booke et kursus, som kun er for jer. Måske bliver det billigere for jer på den måde. Samtidig kan vi inddrage de emner, I har mest behov for at få gennemgået, fx udvalgte af jeres interne GDP-procedurer. Læs om virksomhedskurser her.

I kan også hyre nogle af vores kompetente konsulenter til at gennemgå jeres procedurer med jer. Du kan læse mere om mulighederne her

Få de seneste opdateringer

Når du deltager på Pharmakons kurser, sikrer vi, at du er fuldt ud opdateret, når du tager hjem. Vi følger med andre ord med på de seneste opdateringer for dig.

Efter et kursus hos os

  • er du helt sikker på, at du følger reglerne
  • kan du lettere redegøre korrekt for jeres håndtering af GDP, hvis I skulle få et kontrolbesøg
  • har du de opdaterede værktøjer og kan arbejde systematisk med opgaverne
  • risikerer du ikke at ødelægge dyre lægemidler.

Korrekt og sikker distribution

På mange måder er GDP kompleks, fordi transporten af lægemidler jo foregår ude i den virkelige verden og ikke på virksomhedens egne faciliteter. Her er mange udfordringer:

  • Hvordan sikrer du, at lastbilerne har den rette temperatur på de lange ture, og hvad gør du, hvis bilen får unødig ventetid?
  • Hvordan undgår du, at lægemidlerne bliver forfalsket eller stjålet under transporten?
  • Hvordan opdager du, hvis der er tegn på fejl, enten under transporten eller når I opbevarer lægemidlerne?

GDP-ansvarlig

Som GDP-ansvarlig kender du sikkert dilemmaerne. Men GDP-reglerne ændres hyppigt for at øge sikkerheden. Derfor justerer vi på Pharmakon løbende undervisningen for at sikre, at du får den nyeste viden. Her lærer du, hvordan du skal beskrive og håndtere jeres største risici, så I både forebygger korrekt og samtidig bruger jeres ressourcer bedst. Ofte er nogle af de vigtige punkter her, hvordan I adskiller lægemidlerne fra andre varer på lageret, så lægemidlerne ikke bliver skadet, ligesom afvigelseshåndtering, risikostyringsprincipper og temperaturmapping også går igen på flere af kurserne.

adobestock_110914490_gdp_ansvarlig

Målrettet kurser til forskellige faggrupper

Vores kurser er relevante for dig, der køber, sælger, opbevarer eller distribuerer lægemidler eller arbejder med GDP-aktiviteter på anden vis. Som specialist i kurser til life science branchen tilbyder vi kurser målrettet forskellige faggrupper. Både dig, der er uddannet akademiker eller laborant og allerede er specialiseret i GDP og dig, der kommer fra andre brancher. Det kan være, at du er vognmand, cand.merc., faglært eller ufaglært og i dag arbejder med logistik eller i detailbranchen.

adobestock_82293920_distribution

Du kan vælge mellem disse GDP-kurser

GDP 1 – grundlæggende begynderkursus.

GDP 2 – kvalitetsstyring Fortsætterkurset er en naturlig forlængelse af GDP 1 og for dig, der vil i dybden. Her lærer du at bruge et konkret system til at håndtere procedurerne omkring GDP.

GDP-workshop – NYT Kursus for erfarne GDP-medarbejdere, hvor vi gennemgår tvivlsspørgsmål og emner, der udfordrer lovgivningen.

GDP-regler– krav og fortolkninger Kursus for paragrafnørder, der har ansvaret for kvaliteten.

GDP-kurser for særlige faggrupper:

GDP-krav til transport af lægemidler Kursus for chauffører og vognmænd, hvor vi gennemgår sikker transport af GDP og planlægning af GDP-transport.

GDP e-kursus Har du brug for en introduktion til GDP, eller har du ikke mulighed for at deltage i et kursus, er GDP e-kursus noget for dig. Læs mere