Fuld udbytte/effekt af Semaglutid (Ozempic)

Om projektet

Patienter, der starter i Ozempic behandling, når ikke den fulde dosering, som beskrevet i behandlingsvejledningen. Problemet er muligvis sædvanligt forsigtighedsprincip fra udskrevne lægers side.

Baggrund

Ved opstart af ny diabetes 2 behandling med Ozempic (Semaglutid) opjusteres behandling op til 1 mg over 3 trin (0,25 -0,50-1,00 mg – 4 uger på hvert trin) for at opnå den fulde og dokumenteret effekt.

Ozempic har effekt to veje – Det sænker blodsukkeret og folk tabere sig. Ved for lav dosering opnår patienten kun blodsukker nedsættelse men ikke tilstrækkelig den gavnlige effekt af at tabe sig.

Apoteket kan hjælpe med at spørge patienter der er i Ozempic behandling (under 1 mg) om der er fastlagt behandlingsforløb helt op til 1 mg.

Apoteket kan så også hjælpe med compliancesamtaler om justering af eksisterende anden behandling patienten får, da Ozempics effekt kan påvirke den eksisterende behandling ved siden af Ozempic (eks. blodtryksmedicin og kolesterol bør justeres). Der vil ved selve undersøgelsen ikke skulle gennemføres eventuelle compliancesamtaler.

 

Følgende problemstillinger ønskes belyst:

Er der fastlagt en behandlingsstrategi med Ozempic helt op på dokumenteret dosis 1 mg? (Både relevant for medicinsamtaler og compliance samtaler).

Hvor stor en del af Ozempic brugere har den anbefalede behandlingsplan fra lægens side?

Hvor stor en andel af Ozempic brugere er i målgruppe for compliancesamtaler?

 

Design og metode

Projektet består af en kvantitativ afdækning af formål og problemstillinger.

Den kvantitative afdækning vil blive gennemført april 2022, for alle deltagende apoteker.

Registreringen vil blive gennemført i et elektronisk registreringsskema, der kan tilgås på apoteket.

 

Formidling

Projektets resultater søges formidlet ved relevant kongres (FIP) og også i relevant fagpresse som kan være Farmaci, Pharma og/eller Farmakonomen.

 

Projektgruppe

Farmaceut Enise Tugba Turan (Skovlunde Apotek)  

Apoteker Jacob Lenau, Skovlunde og Bagsværd Apotek

Projektfakta
Finansiering
Ingen ekstern finansiering
Kontakt
Startdato
2. jan. 2022