Informationssøgning før apoteksbesøg

Hvad bidrager projektet med?

Apotekets medarbejdere møder i stigende grad kunder, der møder op i skranken, efter de har tilegnet sig viden om sygdom, sundhed og behandling efter onlinesøgninger. I projektet "Informationssøgning før apoteksbesøg" vil vi undersøge kunders informationssøgning, med fokus på onlinesøgning, forud for apoteksbesøg.

Apotekets medarbejdere møder flere og flere kunder, der møder op i skranken, efter de via onlinesøgninger har opsøgt viden om sygdom, sundhed og behandling. Hvis apoteksmedarbejderne kender til kundens viden fra nettet, kan de lave en tydelig behovsafdækning og give kunden den rigtige rådgivning. Det undersøger vi nærmere i projektet "Informationssøgning før apoteksbesøg".

Apotekets kunder har med internettet adgang til en verden af information om sygdom, sundhed og lægemiddelbehandling. Her bruger kunderne alt fra søgemaskiner som Google og blogs drevet af enkeltpersoner til sociale medier, hvor der sker en erfaringsudveksling om lægemiddelbehandling. Apotekets medarbejdere skal derfor forholde sig til kunder, der kommer på apoteket med viden fra nettet om sygdom, sundhed og behandling. For at apoteksmedarbejderne kan yde den bedste rådgivning, er det vigtigt for dem at kende til den viden.

Der er ikke tilgængelig litteratur, som beskriver kunders online informationssøgning forud for apoteksbesøg. I projektet skal kunders informationssøgning før apoteksbesøg afdækkes - med særligt fokus på online søgning.

Projekt er sat i gang af styregruppen for Netværk for Udvikling af Apotekspraksis inspireret af en idé fra apotekerne. Det er kvalificeret af apotekerne i netværket, så det bliver så praksisnært som muligt. Læs mere om netværket her.

Link til artikel

Link til film

Projektfakta
Finansiering
Danmarks Apotekerforening, Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Pharmakon
Kontakt
Slutdato
1. maj 2019
Har du spørgsmål til projektet?
rikke_noergaard_hansen
Rikke Nørgaard Hansen
Afdelingsleder, Cand.pharm.
+45 48 20 63 79
Rikke har ansvar for, at opgaver og projekter inden for forskning og udvikling af apotekspraksis med fokus på apotekets drifts- og sundhedsfaglige udvikling gennemføres.