Projektet undersøger, hvordan farmakonomer oplever at få og anvende nye kompetencer til at gennemføre Medicinsamtaler som en selvstændig sundhedsydelse.
Medicinsamtale og tilhørende manualer og støtte materiale blev udviklet i 2015, og siden januar 2016 har farmaceuter kunne tilbyde sundhedsydelsen (1). Farmakonomer kan pr 1. januar 2025 også tilbyde Medicinsamtaler til patienter med nydiagnosticeret kronisk sygdom (2).
Før farmakonomer kan gennemføre Medicinsamtaler, skal de gennemgå en efteruddannelse med afsæt i en revideret manual og tilhørende materialer til Medicinsamtaler.
Formålet med projektet er at undersøge, hvordan farmakonomer oplever at holde Medicinsamtaler. Det er relevant at undersøge, fordi det er en stor ændring i farmakonomers arbejdsopgaver på apoteket, og som adskiller sig fra den praksis, de er uddannet til.
Projektets problemstillinger:
Det undersøges kvalitativt hos 10 farmakonomer, som har gennemført efteruddannelsesforløbet, fordelt på fem apoteker. Apotekerne skal have været grønne i benchmarking på Medicinsamtaler i fjerde kvartal i 2024, som dokumentation for at apoteket har god erfaring med at levere ydelsen også før efteruddannelsesforløbet for farmakonomer.
Ved projektets afslutning udarbejdes en PowerPoint-præsentation og en kort video med resultaterne fra projektet, som bruges til formidling på møder og konferencer. Den korte video lægges på Pharmakons hjemmeside. Resultaterne formidles i Farmakonomernes blad og i Farmaci.