Diverse support

Andre support svar
  • Webprint for konferencecenter og studerende på Pharmakonm

Hvis du vil printe fra mail, sender du sender en mail til guestprint@pharmakon.dk, eller elevprint@pharmakon.dk

Som standard bliver der printet s/h duplex. Man kan ændre print indstillingerne i emnefeltet ved hjælp af keywords:

#simplex (Enkelt-sidet)
    #color (Farve)
    #mono (Sort/hvid)

Keywords skal inkluderes i emnefeltet på mailen f.eks. #simplex#color

Alt afhængig af dokumentet man sender til print kan det godt tage lidt tid før det dukker op.

Første gang du bruger systemet får du denne mail

Hej peter@mail.dk
    Vi har oprettet en MyQ print konto til dig:

Din pinkode er: 20065

For at registrere dit kort, skal du følge disse 3 trin:
    1. Indtast pinkoden på det numeriske tastatur på printeren og tryk derefter på den grønne Startknap eller på OK i displayet.
    2. Når du er logget ind, kan du registrere dit printkort eller nøglekort ved at trykke på den blå knap i displayet "Registrer dit kort"
    3. Hold kortet hen foran kortlæseren til venstre for displayet.

Du kan efterfølgende logge ind med dit kort eller din pinkode.
    Hold øje med dine jobs her: https://pharmprint02.dak.pharmakon.dk:8090

Mvh IT Afdelingen

Hvis du ikke har et kort, skal du kun bruge pinkoden. Denne taster ind på den printer hvor du vil udskrive fra. Du kan nulstille pinkoden her:
    https://pharmprint02.dak.pharmakon.dk:8090/da/

• Konfiguration af scan-to-mail på printer

Forudsætninger

1. For at kunne oprette smtp afsendelse fra en enhed skal man oprette en dedikeret bruger i Apoweb (https://apoweb.pharmakon.dk):
      • Når man er logget ind i Apoweb skal man vælge at oprette en speciel type bruger – ”SMTP bruger”.
      • Password skal være på minimum 18 karakterer
      • Password udløber aldrig (Det skal ikke skiftes med mindre man selv vælger at skifte det)
      • Brugeren vil ikke blive afkrævet 2-faktor login
    2. Der skal være åbent for port 587 på netværket.

Indstillinger

Udgående (smtp) server: smtp.office365.com
    Port: 587
    Encryption: TLS 1.2 (StartTLS)
    Brugernavn: f.eks. 000smtp@apoteket.dk
    Password: Koden som er oprettet på brugeren i Apoweb.

TLS versioner ældre end 1.2 virker ikke.
    SSL virker ikke.

Afsendelse

Både til OG fra feltet skal være udfyldt. Fra feltet udfyldes med mailadressen smtp brugeren.

Hvordan kan jeg vide om det virker?

Du kan teste om kontoen kan sende med et lidt PowerShell kode:

# Variabler – indtast dine egne værdier for til og fra.
    $Fra = ’xx@apoteket.dk’ # Udskift xx med initialerne på din bruger
    $Til = ’xx@xx.dk’ # Indtast modtager mailadressen
    ##################################################################
    # Ret ikke herunder
    ##################################################################

# Indtast brugernavn og password for SMTP brugeren:

$credential = Get-Credential

# Definer Send-MailMessage parametrene
    $mailParams = @{
    SmtpServer = 'smtp.office365.com'
    Port = '587'
    UseSSL = $true
    Credential = $credential
    From = $Fra
    To = $Til
    Subject = "SMTP Client Submission - $(Get-
    Date -Format g)"

Body = 'This is a test email using SMTP Client Submission'
    DeliveryNotificationOption = 'OnFailure', 'OnSuccess'
    } ## Send the message
    Send-MailMessage @mailParams

• Indsendelse af apoteksregnskab

Apoteksregnskaber indsendes til Lægemiddelstyrelsen og Danmarks Apotekerforeningen senest 31. marts.

Delregnskaber indsendes senest fire måneder efter overdragelsen af bevillingen.
    Adressen til foreningen er: apoteksregnskaber@apotekerforeningen.dk.

Regnskabet indsendes som en vedhæftet excel-fil.

Lægemiddelstyrelsen har ændret procedure for indsendelse.

For at indsende til Lægemiddelstyrelsen skal regnskaber og bilag uploades til Lægemiddelstyrelsens hjemmeside ved hjælp af en elektroniske formular.

Elektronisk signering skal ske med apotekerens eget NemID-nøglekort. Dette skulle være en lettere løsning, end den tidligere.

Upload sker via nedenstående link:

https://secure.capevo.net/xform/frontend/irs.aspx?alias=15683&groupId=58&doctype=1&formid=15732

Apoteksregnskabsmaterialet findes på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Hjemmesidens adresse er:

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/apoteker/apoteker/aarsregnskab

Foreningens hotline kan kontaktes på 33 76 76 70 eller Hotline@apotekerforeningen.dk for vejledning og hjælp til de tekniske løsninger.

Hent vejledning her